Megjelent a Szigetköz állattani értékei című könyv. (Magyar Természettudományi Múzeum)
2010. szeptember 09. írta: bogarász

Megjelent a Szigetköz állattani értékei című könyv. (Magyar Természettudományi Múzeum)

 

Gubányi András és Mészáros Ferenc (szerkesztették).

A több mint egy évtizedes zoológiai monitoring eredményeit tartja most kezében az olvasó. A Magyar Természettudományi Múzeum kiadásában jelent meg nem rég ez a szép tudományos tanulmányokat tartalmazó kötet. A Gubányi András és Mészáros Ferenc által szerkesztett 201 oldalas kiadványt a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium támogatta. A 17 magyar nyelven íródott tanulmány számos színes illusztrációval tarkított. A hagyományos faunisztikai művek szerkezetéhez képest újítás, hogy a részletes adatok CD mellékletben elérhetőek lesznek. A könyv két részből áll. Az első részben az elsősorban a faunisztikai és /vagy természetvédelmi szempontból fontos fajokra helyezték a hangsúlyt a szerzők. A második rész azokból az elemzésekből ad ízelítőt, amelyek az állapotfelmérés és a biomonitoring kutatások adatsorain végeztek el a szakemberek. Személyes élményem, hogy néhány fényképet én készítettem a könyvhöz ( Sziráki György tanulmánya). 300 példányban jelent meg, ára 5000Ft.Tartalomjegyzék itt.....................

A bejegyzés trackback címe:

https://rovarok.blog.hu/api/trackback/id/tr432282921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zkorsos 2010.09.12. 14:28:31

Zoli, tedd már fel a tartalomjegyzékét is (a 17 cikk címét), kiváncsi vagyok rájuk! Köszi, Zoli

turista60 2010.10.04. 21:29:49

üdv.a szigetköz állattani értékeicimü könv biztos nagyon szép ,de talán tudtam volna pár adattal segiteni ha meg kerestek volna,önzetlenül.
süti beállítások módosítása