Rédei Dávid,  Jing-Fu Tsai, Man-Miao Yang: Heteropteran Fauna of Taiwan: Cotton Stainers and Relatives (Hemiptera: Heteroptera: Pyrrhocoroidea)
2011. május 29. írta: bogarász

Rédei Dávid, Jing-Fu Tsai, Man-Miao Yang: Heteropteran Fauna of Taiwan: Cotton Stainers and Relatives (Hemiptera: Heteroptera: Pyrrhocoroidea)

Rédei Dávid,  Jing-Fu Tsai, Man-Miao Yang: Heteropteran Fauna of Taiwan: Cotton Stainers and Relatives
(Hemiptera: Heteroptera: Pyrrhocoroidea)

Korábban más internetes oldalra írt rövid könyvismertetőmet szeretném a kedves látogatóval ismét megosztani. Rédei Dávid a Magyar Természettudományi Múzeum munkatársa, a Magyar Rovartani Társaság tagja, korábbi titkára. A hazai entomológia egyik jeles képviselője, és már nemzetközi szinten is bizonyított.
A National Chung Hsing University kiadásában megjelent 52 oldalas könyv egy most induló sorozat első darabja. A rendkívül modern,kiadvány angol nyelven ad betekintést a nálunk is ismert verőköltő poloskák hazánktól távol élő fajainak világába. A morfológiai ismeretek áttekintése után kezdődnek a fajok meghatározásához nélkülözhetetlen kulcsok, amelyeket hasznos vonalas ábrák kísérnek. Az irodalomjegyzék után a tápnövények betűrendbe rendezett listáját találjuk, majd a 64 színes fotóból álló nagyon jó minőségű 3 tábla zárja a könyvet. Úgy érzem,
remek ez a könyv, kár, hogy nem zsizsikekről szól.


ISBN 978-986-01-8834-9

írta György Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://rovarok.blog.hu/api/trackback/id/tr72941690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása