Megnyílt a SOKSZÍNŰ ÉLET című kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeumban
2011. március 07. írta: bogarász

Megnyílt a SOKSZÍNŰ ÉLET című kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeumban

 Mint a Magyar Természettudományi Múzeum dolgozója, bátran állíthatom, hogy nagy sikere lesz a nemrég megnyílt új állandó kiállításunknak. A SOKSZÍNŰ ÉLET címből már lehet sejteni, hogy miről is szól a kiállítás. Akik már korábban is sokszor látogatták a kiállításainkat, azok még emlékeznek a régi kiállításra. Nos ezeket a régi kedves emlékképeket nagy erővel alakítja át az agyunk megfelelő részein keresztül az új, modern, látványos kiállítás. A Bárka is megújult, elképesztően szép, gazdag anyagok kerültek kiállításra. A régebbi értékes tárgyak is fel lettek újítva, frissen, csillogva várják a látogatókat. Külön fel szeretném hívni a figyelmet az interaktivitásra, számos hatalmas monitoron filmeket lehet nézni, sok érintőképernyős készülék ad feladatot a látogató számára. A gyerekekre is gondolt a múzeum: mint gyakorló apuka bátran állíthatom gyerekbarát a múzeumunk, mondjuk korábban is az volt, de most aztán tényleg. A kiállítás szövege magyar és angol. A kiállításon szinte minden munkatárs dolgozott, az építésben is kivettük a részünket a sok izzadság remélem megtérül. Bogaras vonatkozásban kiemelném ezt a kiállítást. A Hatlábú birodalom című időszakos kiállítás finoman belecsúszik a Sokszínű élet c. kiállításba, mintegy honosítva a rovaros információkat. Aki egymás után nézi meg a két kiállítást, garantáltan be akar majd lépni a Magyar Rovartani Társaságba. Így legyen!!!!!

2011. március 15-től a kiállításban az általános és középiskolás korosztálynak szóló foglalkozások témái:

    * az erdő világa
    * a vizek világa

A foglalkozás előjegyzésében a +36 1 210-10-85-ös telefonszámon vagy személyesen, az információs pultnál kaphat segítséget.

A foglalkozás díja: 500 Ft/fő.
Egyszerre legfeljebb 20 fős csoportokat tudunk fogadni.

A vidéki iskolás csoportok ingyenes vasúti utazásához szükséges fogadó nyilatkozat honlapunkról letölthető. A kitöltött kérelmeket a
+36 1 303-6194 vagy a +36 1 210-1085 / 3032-es
faxszámokon várjuk.

Belépődíjak:
Felnőtt (teljes árú)
Diák (6-26 év között, magyar vagy nemzetközi igazolvánnyal), nyugdíjas (62-70 év között, nyugdíjas igazolvánnyal vagy személyi igazolvánnyal). Diákcsoport (előzetes bejelentés alapján, szervezett oktatás keretében, pedagógussal érkező csoportok, érvényes fogadónyilatkozattal ) Családi (2 szülő + legalább 2 gyermek) Múzeumpedagógiai foglalkozások Csoport (előzetes bejelentés alapján, szervezett oktatás keretében, pedagógussal érkező csoportok részére)
Tárlatvezetés:  Magyar nyelven, Angol nyelven

A kiállítást díjtalanul tekinthetik meg:

    * a 6 éven aluli gyerekek
    * a fogyatékkal élők, valamint kísérőik (jogosultanként legfeljebb 1 fő, igazolvánnyal)
    * a közgyűjteményi és közművelődési dolgozók (igazolvánnyal)
    * ICOM kártyával rendelkezők
    * a Budapest kártyával rendelkezők
    * a 70. életévüket betöltött személyek
    * a pedagógusok (igazolvánnyal)
    * az előzetes bejelentés alapján, szervezett oktatás keretében,
      kísérő pedagógussal érkező diákcsoportok (26. életévüket be nem töltött diákok)
    * az újságírók (akkreditált magyar
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rovarok.blog.hu/api/trackback/id/tr952718375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.