Megjelent a legfrissebb Rovarász Híradó 59. száma.
2010. október 11. írta: bogarász

Megjelent a legfrissebb Rovarász Híradó 59. száma.

Megjelent a legfrissebb rovarászhiradó 59. száma.

Tartalom:

Rozner István közismert levélbogarász tagtársunk részletes beszámolót közölt a sikeres Biodiverzitás Napokról, „A Magyar Biodiverzitás Napok és eredményeik.” címmel. Az első ilyen gyűjtőnap 2006-ban volt, azóta minden évben sor került az eseményre. István egy további eseményről is számot ad: „Ünnepségek Petőfi Sándor halálának 161. Évfordulóján Kiskőrösön.” címmel.
Sipos Bánk Botond tagtársunk, aki a Mátra Múzeum preparátoraként dolgozik, egy hártyásszárnyú újabb előfordulásáról ad közlést „Az Isodontia mexicana (Hymenoptera, Aculeata) újabb előfordulása Magyarországon.” címmel.
Víg Károly, a Társaságunk elnöke és a Savaria Múzeum múzeológusa részletesen ír a IX. Európai Rovartani Konferencián történt eseményekről. Magyarország másodszorra rendezte meg ezt a konferenciát, amin az idén 532 regisztrált résztvevő jelent meg.
Fazekas Imre a Szakirodalmi figyelő rovatban kritikus szemmel mutatja be „Szabóky Csaba & Csóka György: Sodrómolyok. Tortricids című kiadványt.

Korábbi számok a Társaság honlapjáról letölthetőek.

A bejegyzés trackback címe:

https://rovarok.blog.hu/api/trackback/id/tr802362091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása