Harsányi Bertold a Rovarok Rajzpályázat különdíjasa a Bogárgyűjteményben járt
2011. június 02. írta: bogarász

Harsányi Bertold a Rovarok Rajzpályázat különdíjasa a Bogárgyűjteményben járt

Harsányi Bertold az egyik rovarász különdíjasa a 2010-ben a Magyar Természettudományi Múzeum által megrendezett Rovarok Rajzpályázatának. A pályázaton 250 lelkes rajzoló gyermek indult. Az ifjú rovarász munkáját azért ítéltem különdíjra méltónak, mert a rajzain látszik a tudományos érdeklődés is. Nem csak a formák összhangja inspirálja Bertit, hanem a részletekben való elmerülés is. Zsűritagként arra gondoltam, aki az én különdíjasom lesz, azt meghívom a bogárgyűjteménybe és körbevezetem. Így is lett, 2011. május 31-én tett látogatást Berti családjával. Miután megajándékoztuk egymást, mikroszkopizáltunk, gyűjteményi dobozokat nézegettünk és lelkesen figyelt minden szavamra. Talán egy új rovarászgeneráció tagjaként köszönthetjük. A nyertes rajzokat itt nézhetitek meg.

http://www.nhmus.hu/modules/KozmuvelodesAkt/images/rajzpalyazat_rovarok_kepek.pdf/

A zsűrizés hosszadalmas, nehéz feladat volt, mert rengeteg szép munka érkezett. Három kategóriában indultak a versenyzők, két életkorcsoportban (5-8 évesek és 8-10 évesek).

1. Papa, mama, gyerekek - képek egy rovarcsaládról.

2. A kiállításon láttam - hatlábúak a kiállításban

3. Ilyen nincs, de mégis van - képzeletem rovarjai

A zsűri tagjai: Fuchs Adrienn (Süni Magazin szerkesztősége), György Zoltán (MTM), Zalatnai Éva (MTM), Daniló Eszter (MTM), Hartmann Éva (MTM). A zsűrizésen részt vett Vásárhelyi Tamás  (MTM) is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rovarok.blog.hu/api/trackback/id/tr112951067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyereg 2012.05.15. 08:12:46

Tisztelt rovarászok!
Kis unokám rajongással szereti a bogarakat.Közelgő szülinapjára könnyelműen megigértem neki,hogy valami rovaros játékot fog kapni tőlem ajándékba.A rvarokkal foglalkozó köny bizonyul a leg célszerűbbnek,ám hosszas keresgéléls után sem találok ilyen témájú könyvet.Olyasmire gondolok,ahol az információk mellé bőven van kép is mellékelve.Kérem segítségüket,-az idő sürget.
Egy kétségbe esett nagypapa.

bogarász 2012.05.15. 09:21:16

Kedves Nyereg!
Köszönjük hozzászólását és az érdeklődést. Három könyvet javaslok, kettőt az internetről is be lehet szerezni, az utolsó nagy könyv viszont csak a Bogárgyűjteményben kapható Budapesten.A Három linkre ha rákeres, képet és leírást is talál a könyvekről.
bogaraskonyvek.blog.hu/2010/09/10/merkl_otto_a_bogarak_vilaga

bogaraskonyvek.blog.hu/2010/09/10/merkl_otto_bogarak_futrinkak_cincerek_katicabogarak_es_mas_bogarcsaladok_a_karpat_medenceben

bogaraskonyvek.blog.hu/2010/08/31/merkl_otto_es_vig_karoly_bogarak_a_pannon_regioban

További kérdése van, kérem írjon a gyorgy@zoo.nhmus.hu-ra
süti beállítások módosítása