Rovarok a Drávától az Amazonasig
2013. december 02. írta: mormolice

Rovarok a Drávától az Amazonasig


rovar3.jpg

A kiállítás tematikailag 8 egységből áll.


1. Bemutatásra kerül dél-és közép-Amerika, dél-kelet-Ázsia, Afrika, Ausztrália és a mediterráneum jellegzetes, óriás és színpompás rovar és egyéb ízeltlábú állatai (preparátumai). A hangulatot felvételről játszott amazonasi esőerdő hangok fokozzák.

2. A Dráva folyó mente, és a Dráva-sík tíz legfontosabb élőhelyének bogárfajainak (helyi ritka és védett bogár fajok) bemutatása.

3. Vitrinekben és fali tárolókban (Brazil sarok) Brazíliából származó ízeltlábú, rovar és gerinces állatpreparátumok, esőerdei fák termései, használati és néprajzi tárgyak vannak bemutatva. Poszterek, fotók. .

4. A Dráva folyó mente és a Dráva-sík (Dráva sarok) ízeltlábú, rovar, puhatestű, gerinces állatainak bemutatása, növényi preparátumok, poszterek, fotók ismeretterjesztő szövegek vitrinekben és fali tárolókban elhelyezve (Dráva sarok).

5. Tudományos és ismeretterjesztő vizsgálatokra (Taxonómia), készített bogárgyűjtemény (coleoptera-palearticum).

6. Laboratórium- tudományos,-  állatföldrajzi (faunisztikai cikkekkel) és határozásra alkalmas szakirodalommal,mikroszkópokkal-rovar preparálási,határozási lehetőségekkel tudományos és ismeretterjesztő célokra.

7. Tengerek gyümölcseit bemutató gyűjtemény. A trópusi és mediterrán tengerek csiga, kagyló, rák fajainak bemutatása igény szerint.

8. Számítógépes interaktív rovaros program, ismeretterjesztés és oktató célokkal. A kiállításhoz a következő oktatási és ismeretterjesztési tevékenységek kapcsolhatók (Sár József entomológus vezetésével)természetismereti szakkörök iskolák részére , interaktív programok gyermekeknek. Iskolai biológia-környezetismeret órák lebonyolítása. Előadások (Sár József-Hegyi Gyula). Terepi kirándulások-természet megfigyelési természetvédelmi szempontok alapján (Sár József-Hegyi Gyula).

A kiállítás bejelentkezést követően látogatható:
Hegyi Gyula:06 20-623-4688
Sár József:06 20-451-7754

Belépő jegy:
6 éves korig ingyenes
6-18 éves korig 200 Ft./fő
18 év felett 400 Ft./fő
csoportos kedvezmények:
6-18 éves korig 20 fő felett 100 Ft./fő
18 év felett 300 Ft./fő
Az interaktív foglalkozások tárlatvezetés, iskolai órák, előadások, kirándulások igénylése Sár Józsefnél történik, a belépő jegyeken túl, megállapodás szerint.

A bejegyzés trackback címe:

https://rovarok.blog.hu/api/trackback/id/tr985670236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása